2019-04-06 10:36:06• hírek • Közlemény

Meghirdették a jelentkezést a Románia Ifjúsági Fővárosa 2020-2021 címre

 

Meghirdették a pályázatot a következő Románia Ifjúsági Fővárosa címre: a nyertes város 2020. május 2. és 2021. május 1. között viselheti majd a címet.

A jelentkezést június 17-én 16:59-ig lehet benyújtani. A döntős városok listáját július 15-én teszik közzé, a második forduló július 16. és szeptember 30. között zajlik. A nyertes várost október 31-én vagy november 7-én hirdetik ki (a pontos dátumot később döntik el, a 2019-es államelnök-választás dátumának függvényében).

 

A Románia Ifjúsági Fővárosa programot az Európa Ifjúsági Fővárosa mintájára dolgozták ki és bonyolítják le. Jelenleg, 2019. május 1-ig Nagybánya viseli a címet, ezután Jászvásár (Iași) veszi át a stafétát. Korábban Bákó és Temesvár volt még Románia Ifjúsági Fővárosa, tavaly Iași mellett Roman és Brassó jutott a döntőbe.

 

A cím célja lehetőséget biztosítani az egyes romániai városoknak, hogy átfotó keretprogramot dolgozzanak ki a fiatalok bevonásával történő városfejlesztésre, a fiatalok bevonására, új ötletek felfedezésére. A Románia Ifjúsági Fővárosa cím eszközként szolgálhat a helyi erőforrások megmozgatásában

 

Az egyes városok már a pályázat kidolgozásával folyamatos párbeszédet vállalnak a fiatalokkal, és ez az elköteleződés nemcsak a verseny ideje alatt fejti ki jótékony hatását, hanem hosszútávon is.

 

Az elbírálás során a zsűri olyan szempontokat vesz majd figyelembe, mint a jelenlegi ifjúsággal kapcsolatos törekvések, a pályázat koncepciója, a kitűzött célok, diszkriminációellenesség, stb. Részletes szabályzat, pályázati naptár és jelentkezési űrlap a http://capitalatineretului.ro/apel/ oldalon érhető el.

 

A Románia Ifjúsági Fővárosa programot a Románia Ifjúsági Fővárosa vezetősége – a Romániai Ifjúsági Tanács, a Kolozsvári Ifjúsági Szövetség, a PONT csoport és a Román Kereskedelmi Bank (BCR) – koordinálja, célja pedig annak a módnak a fejlesztése, ahogyan a helyi hatóságok együttműködnek az ifjúsági civil szervezetekkel és a magánszférával annak érdekében, hogy a romániai fiatalokat helyezzék a városfejlesztési folyamatok középpontjába.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: